Translator

Τρίτη

ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ


Η ωρα ηταν 5:20 το πρωι, οταν χτυπησε το κουδουνι του διαμερισματος του Σωκρατη Γκιολια στην οδο Δαιδαλου 21 στην Ηλιουπολη.

Ο δημοσιογραφος απαντησε στο θυροτηλεφωνο και ειδε στο κλειστο κυκλωμα τον ανθρωπο που του χτυπησε το κουδουνι, ο οποιος δεν τον εκανε καθολου να νιωσει οτι συνεβαινε κατι περιεργο.

Κυριε Γκιολια, κατεβαινετε γρηγορα γιατι προσπαθησαν να κλεψουν το αυτοκινητο σας... ειπε ο αγνωστος.


Ο 37χρονος δημοσιογραφος, κατεβηκε φορωντας μονο ενα σορτσακι και δεχτηκε βροχη απο σφαιρες.

Μια γυναικα που μενει απεναντι και ποτιζε τα λουλουδια της ειδε ολη τη σκηνη και την περιεγραψε στους αστυνομικους.

Οπως ειπε, ειδε 3 ατομα σε ενα σκουρο αυτοκινητο, που ειχε σταθμευσει εξω απο την πολυκατοικια, κοντα στη γωνια με την οδο Νεαρχου. Φορουσαν ασπρα πουκαμισα και σκουρα γιλεκα, που εμοιαζαν πολυ με στολες σεκιουριταδων, καθως και καπελα τυπου τζοκεϊ. Πιθανον αυτο ηταν που παραπλανησε τον δημοσιογραφο και πειστηκε να κατεβει στην εισοδο για να δει τι συνεβαινε με το αυτοκινητο του μαρκας Σμαρτ, που ηταν σταθμευμενο απεξω.

Οι 2 απο αυτους προχωρησαν μεχρι την εισοδο της πολυκατοικιας, ενω ο τριτος περιμενε στον δρομο διπλα στο αυτοκινητο. Ξαφνικα ακουσε πολλους πυροβολισμους σαν ριπη, ακολουθησε μια μικρη παυση και ακουστηκαν αλλοι τρεις. Την ιδια ωρα, ο τριτος απο τους δραστες αρχισε να φωναζει «τρεξτε, τρεξτε γρηγορα»... Αμεσως μετα, επιβιβαστηκαν και οι τρεις στο αυτοκινητο και εξαφανιστηκαν.

Ο Σωκρατης Γκιολιας δεχτηκε την επιθεση τη στιγμη που βγηκε απο το ασανσερ και ανοιξε την πορτα της εισοδου της πολυκατοικιας.

Ο ενας απα τους δολοφονους τον πυροβολησε συνολικα 13 φορες και οταν επεσε αιμοφυρτος στο δαπεδο, ενας απο τους αλλους 2 τον αποτελειωσε με 3 ακομα σφαιρες απο το δευτερο πιστολι που χρησιμοποιησαν.

Η συζυγος του 37χρονου, Αδαμαντια, εγκυος 5 μηνων στο δευτερο παιδι τους, ακουγοντας τους πυροβολισμους, πεταχτηκε εντρομη στο μπαλκονι θετοντας ετσι σε λειτουργια τον συναγερμο του διαμερισματος, με αποτελεσμα να ενταθει ακομα περισσοτερο το εφιαλτικο σκηνικο που σηκωσε στο ποδι την γειτονια.

Tα oπλα της οργανωσης "ΣΕΧΤΑ" εδειξαν οι βαλλιστικες ερευνες