Translator

Παρασκευή

Φρουτακια (Ιστορική Αναδρομή)



Η ιστορία των slot machines (γνωστά στην ελληνική ως "φρουτάκια") ξεκινά το 1895, όταν ο Charles Fey, μηχανικός αυτοκινήτων στο Σαν Φρανσίσκο, δημιούργησε τον Liberty Bell (φώτο). Αυτή ήταν και η ονομασία του πρώτου κουλοχέρη, που είχε τρεις τροχούς πάνω στους οποίους υπήρχαν ζωγραφισμένα τα σύμβολα της τράπουλας αλλά και ένα ακόμη σύμβολο, που σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Fey. Αυτός που θα κατάφερνε να πετύχει τρία bells κέρδιζε το μέγιστο έπαθλο, που ήταν 50 cents.


Το 1910 τα φρουτάκια κάνουν την εμφάνισή τους σαν σύμβολα στον Operator Bell, το δεύτερο slot machine που κατασκευάζει ο Charles Fey και αποτελεί παραλλαγή του Liberty Bell. Το μηχάνημα είχε μια σχισμή για κέρματα και πάνω στους τροχούς υπήρχαν τα φρουτάκια, που διατηρούνται μέχρι και σήμερα στα περισσότερα slot machines.




Το 1930 η Mills Novelty Company κατασκευάζει τα λεγόμενα "silent bells", τα οποία ήταν πολύ πιο "ήσυχα" από τους προκατόχους τους. Οι παραλλαγές πλέον δίνουν και παίρνουν, με τα slot machines να αποκτούν περισσότερα χρώματα και πιο όμορφα σχήματα.

Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά. Πλέον υπάρχουν φρουτάκια με πολλαπλές γραμμές κερδών και πολλούς τροχούς, αλλά και φρουτάκια μέσω ίντερνετ που προσφέρουν γενναιόδωρα jackpots σε όσους γοητεύονται από την ομορφιά των.. φρούτων.

                                                                  Operator Bell
  

 silent bells