Translator

Πέμπτη

Νιμιτς και παγιδες... Ο στημενος διαπραγματευτης για την ονομασια των Σκοπιων



Ο κ. Νίμιτς τον οποίον έπρεπε προ πολλού να έχει αρνηθεί η Ελλάδα ως διαμεσολαβητή, έχει προτείνει την ονομασία για το ψευδοκράτος των Σκοπίων, που ίδρυσεν ο «Τίτο» {Γιόζιπ Μπροζ} το έτος {1945} , ως τη δήθεν Δημοκρατία της Μακεδονίας, είναι το εξής : «Republic of North Macedonia». Το όνομα αυτό δεν αντικαθιστά ακριβώς τη συνταγματική ονομασία των Σκοπίων , κατοχυρώνει όμως «Μακεδονική Ταυτότητα» στους Σκοπιανούς. Αυτό δηλαδή που επιδιώκουν. Ούτω αν η Ελλάδα δεχθεί την πρόταση του κατευθυνομένου από τις ΗΠΑ και τα Σκόπια κ. Μάθιου Νίμιτς και που κατά το μάλλον έχει συμφωνήσει και ο Αμερικανός τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας και αφεντικό της νυν κυβέρνησής κ. Γ. Παπανδρέου, θα πρέπει η Ελλάδα να αλλάξει και όλα τα παράγωγα των λέξεων «Μακεδονία και Μακεδονικός».


 Ούτω η μοναδική ονομασία που πρέπει να δεχθεί η Ελλάδα είναι αυτή που έχω επανειλημένως προτείνει και που προσδιορίζει ακριβώς τους Σκοπιανούς και δη αμετάφραστη : «Slavomakedonija», και με την οπωσδήποτε αλλαγή των άρθρων {3 και 49} του Συντάγματος των Σκοπίων, περί της προστασίας των δήθεν Μακεδόνων που διαβιούν στις άλλες βαλκανικές χώρες.

 Η επιβεβαίωση ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει προβεί σε κρυφές συμφωνίες ξεπουλήματος των εθνικών ζητημάτων της Ελλάδας , είναι και η πρόβλεψη του Φ.Π. ότι θα αλλάξει την ονομασία του υπουργείου «Μακεδονίας και Θράκης», με όλα τα απορρέοντα από αυτή την αλλαγή. Ακόμα και ο «Μακεδονικός Χαλβάς» της βιομηχανίας «Χαϊτόγλου» θα μετονομασθεί με την ελληνικώτερη που προσδιορίζει την ευέλικτη και εθνική ελληνική διπλωματία : «Ελληνικός Πολιτικός Χαλβάς» προς δόξαν των αποδεκτών του όρου «Μακεδονία και Μακεδονικός» στους Σκοπιανούς. Τελικώς όμως ο κ. Γ. Παπανδρέου για να διαψεύσει τον Φ.Π. δεν άλλαξε απλώς την ονομασία του εν λόγω υπουργείου, αλλά το ... κατάργησε . Επιπροσθέτως δε κατάργησε και το υπουργείο Αιγαίου κάτι που για το απλοϊκό μυαλό του Φ.Π. ήταν αδιανόητο !

Οπως είναι γνωστό ο όρος Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας καθιερώθηκε από τον «Τίτο» το έτος 1945 σε συμφωνία με το Κ.Κ.Ε. το οποίον είχεν εντάξει στον Ε.Λ.Α.Σ. {Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός} και τη 2η Σλαβομεκεδονική Ταξιαρχία υπό τον «Σταύρο Γκότσεφ». Εν συνεχεία κατά τον συμμοριτοπόλεμο ο Δ.Σ.Ε. {Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας} ενέταξε {14.000} Σλαβομακεδόνες στις τάξεις του, με σκοπό την προσάρτηση της ελληνικής Μακεδονίας στην υπό τον Τίτο «Β.Κ.Ο.» {Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία}. Μετά από την ήττα των συμμοριτών αυτοί οι Σκοπιανοί , επέστρεψαν στην πατρίδα τους και δηλώνουν σήμερα «Αιγαιάτες Μακεδόνες». 17-01-2010».

συγγραφεας ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ